Последователност дегустация

Първия анализ на дегустация чрез оглед-наблюдение на цвета и особено каймака, който е в състояние на път да разкаже историята на кафето.
Продължавате с движението на чашата към лицето, което преминава към анализ на аромата. Нека спрем за момент за да почувстваме толкова различни и сложни за отбелязване аромати, че ви трябва помощ за да разберете състава на сместа.
И накрая, вкусете нашето еспресо, малко глътка разкрива характеристики и последователност на напитката в чашата и ви позволява да се насладите напълно на вкус и послевкус на кафе.

Gusto

Анализът на кафето е сложен, модулирано над хиляда молекули. Вкус на кафе означава да се обръща внимание на различните фактори, които описват нашeт eспресо с участието на нашите сетива:

Усещенето от кафе

Крема на нашето еспресо е емулгиране на масла и вода, оптималния вариант е с дебелина от 3 до 5 мм, няма пространства намеквайки цвета на черно кафе. За да се получи оптимален резултат се нуждаете от чаша (предварително загрята). Цветът на каймака ще варира в зависимост от избрания продукт : тонът е много ясен и изразен сладък аромат, светло кафяви ивици за Cipiacecosì и тъмно червен към черен цвят 777Milabaci.
Аромат: определя аромата на кафето, може да стане още от отварянето на нашата опаковка и приготвяне на напитката, приближаване на чашата близо до носа, в процес на пиене. С чаша кафе 777Milabaci, ще изпитате по-силно изразени нотки на шоколад, докато в DolceAroma са бележките на лешници и цитруси . Аромата на прясно узрели плодове преобладават в Cipiacecosì.
Сладък: Това е естествена сладост, съчетана с много положителни чувства,. Горчиво: приятно-горчивия вкус е характерен за качественото кафе. Кисел: Използва се като термин за описване на кафе, киселинност е добродетел съобщават за усещане за плодов, характеристика на сортовете арабика, отглеждани на голяма надморска височина: Cipiacecosì, смес основно кафе Арабика, което ще ви изненада с всяка глътка тази основна характеристика , която е продължителна и се задържа за дълго време в страните на небцето.
Да почувствате сензационно вкуса на кафе означава : че вие усещате кафето като консистенция и последователност от чувства : кафето е с плътно тяло и силен аромат (777Milabaci) , докато тези са с средно тяло (Cipiacecosì и DolceAroma) и по-малко количество кофеин не отстъпват по количеството крем(каймак).